Get Up to 40% OFF New-Season StylesMenWomen * Limited time only.

NAJBOLJI FILTER MATERIJAL?

NAJBOLJI FILTER MATERIJAL?

JEZERCA I AKVARIJI: Kristalno čista voda bez algi je moguća uz Bacteria House filter medij!

KVALITETA VODE

Kod držanja riba vrlo veliku ulogu ima kvaliteta i bistrina vode. Koi šarani i zlatne ribice izgledaju vrlo atraktivno kada plivaju u bistroj i čistoj vodi u vašem jezercu. Održavanje dobre kvalitete vode je neprestani posao, ovisno o opremi kojom raspolažete. Kada promjene vode i svakodnevno čišćenje postane zamorno, više ne uživate u svom jezercu.

Ono što vam može olakšati održavanje i potpuno ga zamijeniti je dobra filtracija. A filtracija ponajviše ovisi o kvalitetnom filter materijalu. U dugogodišnjem uzgajanju ukrasnih riba, jedna vrsta materijala se posebno istaknula i danas se koristi u svim uzgajivačnicama i velikim jezerima gdje je potrebna bistrina vode. To je BACTERIA HOUSE FAR INFRARED filter materijal.
Prepoznati ćete ga po keramičkoj strukturi žute boje, grube strukture. Makropore su vidljive na površini medija. Najčešće dolazi u obliku valjaka s rupom u sredini, a može doći i u drugim oblicima (npr kuglice, kockice i sl.). Oblik nije presudan za funkcionalnost ovog filter materijala, a neki korisnici ga lome na manje komade i stavljaju u filter. Proizveden je u Japanu, gdje se koristi najviše na bakki filterima, ali učinkovit je u svim varijacijama filtera gdje je dobar protok i zasićenost kisikom visoka. Neki hobisti nazivaju Bateria house far infrared medij kao tvorca “čudotvorne vode” i tajnog iscjelitelja bolesnih riba.

Ključna prednost BHFM-a je svestranost. Učinkovit je kada se stavi pod slapove, u višeslojnim bakki filterima, kao i u klasičnim jezerskim filterima
BHFM

Kako je popularnost Bacteria house medija (skraćeno BHFM) rasla, bilo je samo pitanje vremena dok ovaj vrhunski filtrirni medij nije privukao pažnju profesionalaca i izvođača ribnjaka kao rješenje njihovih problema s kvalitetom vode. BHFM je poznat po pružanju izvanrednih rezultata u biofiltraciji i pročišćavanju vode. Stalno stječe popularnost za upotrebu na otvorenim ribnjacima, kao i u sustavima maloprodaje ribe.

BHFM je vrlo svestran. Može se jednostavno instalirati kao zamjenski medij za filtriranje ili kao dodatak bilo kojem postojećem mediju. BHFM također ima neograničen životni vijek. Vremenom se neće pogoršati poput ostalih medija, poput stijene lave ili plastičnih bio-kuglica. Dijelovi keramičkih cilindara imaju duljinu od15 do 20cm s promjerom od približno 2 cm. Svaki komad ima rupu kroz središte i nalikuje velikoj spužvi. BHFM se može izrezati kako bi udovoljio bilo kojoj aplikaciji. Preporučena stopa upotrebe je 10 kilograma na 2000 litara vode u ribnjaku.

Keramički mediji nisu novost u industriji akvarija ili ribnjaka. Trenutno je na tržištu nekoliko vrsta – čak i krivotvorina – ali nijedna se ne ponaša tako dobro kao autentični BACTERIA HOUSE MEDIJ.

Tehničke informacije

Medij za filtriranje Bacteria house termički se obrađuje na 1.300 stupnjeva Celzija tijekom 60 sati. Ova metoda ekstremnog kondicioniranja topline uzrokuje da keramički medij raskida svoje unutarnje veze; time se stvara izuzetno porozna struktura s povećanom površinom. Opsežne unutarnje šupljine omogućuju kolonizaciju vrlo velikih populacija nitrificirajućih bakterija unutar medija. Žive bakterije vrlo brzo rastu i razmnožavaju se na ovom nevjerojatnom filtarskom mediju. Nitrificirajuće bakterije odmah počinju raditi, uklanjajući onečišćujuće tvari iz vode. Uz to, uz znatnu količinu praznina ili pukotina, također se može postići mehanička filtracija. Velike organske krutine i raspadajuće tvari razgrađuju se vrlo brzo, sve bez blokade koja se općenito događa kod drugih proizvoda s filtarskim medijima.

Znamo da će sitne suspendirane čestice u vodenom stupcu zamutiti vodu u jezeru. Tek kada su ove čestice povezane zajedno, mogu se učinkovito ukloniti. Jedan od ključnih elemenata BHFM-a je da naizgled elektrostatički reagira s bilo kojim plutajućim organskim materijalom u vodenom stupcu, uzrokujući povećanje brzine prianjanja i brže i učinkovitije stvara čistu, bistru vodu.

Far Infrared

Kaže se da BHFM emitira daleke infracrvene (far infrared) zrake, koje omogućuju otapanje viših razina kisika u vodi ribnjaka. Pokazalo se da daleke infracrvene zrake otkrivene u prirodnim izvorima imaju značajne zdravstvene beneficije. Zapravo, daleka infracrvena tehnologija dobiva na popularnosti kao sigurna i učinkovita metoda prirodne zdravstvene zaštite i fizioterapije za ljude, koja se koristi u infracrvenim saunama.

BHFM ima sposobnost učinkovitog otplinjavanja vode iz jezera , što olakšava opterećenje bio-mase, što zauzvrat čini da sustav filtracije manje troši KH od ostalih konvencionalnih filtracija. Još jedna značajna prednost BHFM-a je njegova urođena sposobnost povratka nakon nestanka struje. Mediji prirodno zadržavaju obilnu količinu vode koja može održavati postojeće nitrificirajuće bakterije neko vrijeme bez protoka vode, kao što je prekid snage ili tijekom liječenja lijekovima kada se voda preusmjerava oko biofiltra.

Čak i u ribnjacima koji su prihvatljivo bistri, ovaj medij polira vodu. Vlasnici ribnjaka i trgovci primijetit će poboljšanu kvalitetu vode i povećanu energiju riba nedugo nakon primjene.

filter za jezerce
Konvencionalna uporaba BHFM: višeslojna tuš-kula (Bakki tuš). Svi su slojevi napunjeni medijima i voda se ravnomjerno raspršuje po vrhu. Voda se razbistruje i rasplinjava dok se kaskadno spušta kroz svaku razinu prije nego što se vrati u ribnjak.

Dizajniran oponašajući prirodu

Bacteria House Filter Media keramički je proizvod koji je u Japanu razvio gospodin Michio Maeda, predsjednik farme Momotaro Koi. U težnji za stvaranjem idealnog okruženja za uzgoj koi šarana, gospodin Maeda proveo je šest godina razvijajući proizvod koji će preslikati idealan ekosustav rijeke Ashi i izvora Bakuhanseki. Obje ove vodene površine nalaze se u Japanu i poznate su u cijeloj regiji po svojim ljekovitim svojstvima. Farma Momotaro Koi koristi BHFM isključivo u svojim proizvodnim pogonima koi. Nije potrebna nikakva druga mehanička oprema za filtriranje. Farma proizvodi nagrađivane koi šarane koristeći samo BHFM!

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *